Forumul Studenților Români de Pretutindeni este un proiect fără precedent, făcut de studenți pentru studenți. Prin organizarea acestui Forum, se dorește reuniunea studenților români din țară și din străinătate, oferindu-le pentru 8 zile un spațiu deschis unde vor dezbate teme de importanță pentru societatea românească și pentru generația noastră.
Echipa de organizare a Forumului este una extinsă, aducând împreună voluntari din patru din cele mai importante asociații ce se adresează studenților și tinerilor din țară. Toate aceste asociații au venit împreună în spatele acestui proiect conștiente fiind de impactul și forța mult mai mari pe care le au împreună, în încercarea de a face lumea un loc mai bun pentru tineri.
LSRS
Liga Studenților Români din Străinătate
UN Youth
United Nations Youth Association of Romania
FASMR
Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România
USR
Uniunea Studenților din România
Liga Studenților Români din Străinătate este o organizație non-guvernamentală cu peste 14000 de membri din 16 țări și 200 de voluntari din toată lumea.
LSRS a fost înființată datorită creșterii rapide a numărului de studenți și absolvenți români în străinătate, precum și necesității unei platforme de comunicare între aceștia. Lansată oficial pe 8 ianuarie 2009, LSRS constituie o platformă de networking și sprijin reciproc pentru membrii săi: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate.
Anul 2009 a marcat înființarea Asociației BISMUN care, în anul 2012, a devenit Asociația Tineretul ONU din România. Scopurile organizației sunt promovarea și încurajarea valorilor și activităților Organizației Națiunilor Unite în rândul tinerilor români, a societății românești și a comunității internaționale.
Pentru îndeplinirea acestora, membrii fondatori și-au propus organizarea a 4 proiecte anuale, care de-a lungul celor aproape 15 ani de activitate au reușit să atragă atenția asupra problematicilor de natură socială, economică, juridică, culturală, precum și asupra celor legate de drepturile omului și ale relațiilor internaționale, toate acestea regăsindu-se pe Agenda ONU. Având în vedere complexitatea temelor amintite, cele 4 proiecte au îmbrăcat forme diferite de desfășurare
FASMR este o organizație non-guvernamentală, ce reprezintă eficient și transparent interesele a peste 24.000 de studenți din aproape toate centrele de medicină din țară.
Federația a cunoscut o dezvoltare rapidă. Înființată în 1991, anul următor a participat la prima Adunare Generală Internațională, iar în 1995 a devenit membră cu drepturi depline The International Federation of Medical Students’ Associations, permițând astfel accesul studenților la proiecte și schimburi internaționale și facilitând dezvoltarea lor pe plan personal și profesional. A adoptat o structură asemănătoare IFMSA, înființându-se, de-a lungul timpului, mai multe comitete.
Uniunea Studenților din România este una dintre cele mai mari federații studențești din țară, care reunește 120 organizații studențești în peste 30 de un universități, reprezentând în mod direct interesele a unui total de 450.000 de studenți la nivel național. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național.
Uniunea Studenților din România numără în prezent 10 domenii de interes în care și-a stabilit obiectivele strategice: Educație, Politici de Tineret, Dimensiunea Socială, Angajabilitatea tinerilor, Antreprenoriat, Creativitate și Inovare, Voluntariat, Cultură, Sportul Universitar, Educație pentru Sănătate.
Încă din anul 2001 de când a fost înființată, Uniunea a dezvoltat o serie de proiecte anuale cu impact național, care au devenit ulterior evenimente de referință în rândul studenților: Congresul Studenților din România, UniFEST, SummerCamp, Academia de Training, Academia de Training pentru elevi.