FORUM
[FSRP]
Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Forumul Studenților Români de Pretutindeni este un proiect fără precedent, făcut de studenți pentru studenți. Prin organizarea acestui Forum, se dorește reuniunea studenților români din țară și din străinătate, oferindu-le pentru 5 zile un spațiu deschis unde vor dezbate teme de importanță pentru societatea românească și pentru generația noastră.

FORUM
Cele 4 Asociații de studenți și tineri
Echipa din Spatele Forumului

Echipa de organizare a Forumului este una extinsă, aducând împreună voluntari din patru din cele mai importante asociații ce se adresează studenților și tinerilor din țară. Toate aceste asociații au venit împreună în spatele acestui proiect conștiente fiind de impactul și forța mult mai mari pe care le au împreună, în încercarea de a face lumea un loc mai bun pentru tineri.

LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate

UN Youth

United Nations Youth Romania

FASMR

Federația Asociațiilor Studenților la Medicină din România

USR

Uniunea Studenților din România

FORUM
[Liga Studenților Români din Străinătate]
LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate este o organizație non-guvernamentală cu peste 200 de membri din 15 țări din toată lumea.

LSRS a fost înființată datorită creșterii rapide a numărului de studenți și absolvenți români în străinătate, precum și necesității unei platforme de comunicare între aceștia. Lansată oficial pe 8 ianuarie 2009, LSRS constituie o platformă de networking și sprijin reciproc pentru membrii săi: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate.

FORUM
[Asociația Tineretul ONU din România]
UN Youth

Anul 2009 a marcat înființarea Asociației BISMUN care, în anul 2012, a devenit Asociația Tineretul ONU din România. Scopurile organizației sunt promovarea și încurajarea valorilor și activităților Organizației Națiunilor Unite în rândul tinerilor români, a societății românești și a comunității internaționale.

Pentru îndeplinirea acestora, membrii fondatori și-au propus organizarea a 4 proiecte anuale, care de-a lungul celor 11 ani de activitate au reușit să atragă atenția asupra problematicilor de natură socială, economică, juridică, culturală, precum și asupra celor legate de drepturile omului și ale relațiilor internaționale, toate acestea regăsindu-se pe Agenda ONU. Având în vedere complexitatea temelor amintite, cele 4 proiecte au îmbrăcat forme diferite de desfășurare

FORUM
[Federația Asociațiilor Studenților la Medicină din România]
FASMR

FASMR este o organizație non-guvernamentală, ce reprezintă eficient și transparent interesele a peste 24.000 de studenți din aproape toate centrele de medicină din țară.

Federația a cunoscut o dezvoltare rapidă. Înființată în 1991, anul următor a participat la prima Adunare Generală Internațională, iar în 1995 a devenit membră cu drepturi depline The International Federation of Medical Students’ Associations, permițând astfel accesul studenților la proiecte și schimburi internaționale și facilitând dezvoltarea lor pe plan personal și profesional. A adoptat o structură asemănătoare IFMSA, înființându-se, de-a lungul timpului, mai multe comitete.

FORUM
[Uniunea Studenților din România]
USR

Uniunea Studenților din România este una dintre cele mai mari federații studențești din țară, care reunește 111 organizații studențești în peste 30 de universități. Scopul statuar al federației-umbrelă este de a reprezenta, de a promova și de a face cunoscute drepturile, precum și obligațiile studenților, în raport cu actorii relevați la nivel național.

Pe lângă reprezentare, Uniunea Studenților din România are că scop promovarea culturii și a activităților non-formale în rândul studenților, tocmai pentru a face din studenție o experiență frumoasă și pentru a crea legături noi în rândul acestora.  În acești 19 ani, Uniunea a dezvoltat o serie de proiecte anuale cu impact major la nivel național, devenite evenimente de referință în rândul studenților.