Amendamentul este o propunere care adaugă, elimină sau modifică un articol din Proiectul de Lege. Greșelile gramaticale, de scriere sau ale formatului Proiectului de Lege vor fi corectate automat de către Președinții Adunării. Decizia finală cu privire la corectarea documentului este la discreția Președintelui. Amendamentele trebuie să fie făcute după modelul specific acestora, ce va fi oferit de către moderatorii comitetului. Amendamentele vizând alte amendamente nu sunt luate în calcul și acestea sunt depuse folosind platforma online a Forumului.
Fiecare comitet are dreptul să trimită, cu o seară înaintea Adunării Generale și folosind platforma online, un număr de 5 amendamente pentru fiecare Proiect de Lege ce urmează să fie dezbătut. Președintele Adunării are dreptul să selecteze care dintre amendamentele propuse intră în dezbatere, în funcție de relevanță și de contextul din cadrul Adunării Generale.
După introducerea în dezbatere a fiecărui amendament, comitetul care l-a trimis poate nominaliza o persoană care să susțină un discurs de un minut prin care să-și justifice propunerea. Comitetul al cărui Proiect de Lege se dezbate poate să accepte sau să refuze amendamentul. În cazul în care este refuzat, aceștia pot nominaliza la rândul lor o persoană să-și argumenteze poziția. Procedura de vot pentru amendamente este declanșată separat pentru fiecare amendament dacă acesta nu a fost acceptat. Se poate vota ,,Da’’, ,,Nu’’ sau ,,Abținere’’. Pentru a trece amendamentul, este necesară o majoritate simplă (50%+1) din partea tuturor membrilor din Adunarea Generală.