FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
FSRP

Forumul Studenților Români de Pretutindeni va fi alcătuit din 6 comitete diferite. Fiecare comitet reprezintă un domeniu strategic pentru România și viitorul său, deci un domeniu de interes pentru generația noastră. Subiectul de dezbatere al fiecărui comitet va fi anunțat pe parcurs, dar până atunci, aici puteți găsi lista comitetelor și câteva subiecte care ar putea fi abordate în cadrul dezbaterilor.

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Comitete

Educație și Tineret

Educația este unul din factorii determinanți pentru bunăstarea oricărei persoane în societatea modernă. Tocmai din acest motiv, primul comitet din cadrul Forumului va încerca să găsească soluții la problemele sistemului educațional românesc: abandonul școlar, lipsa și stigmatizarea educației profesionale, programele învechite, supraaglomerarea școlară, infrastructura educațională, digitalizarea educației, etc.
În curând

Energie și Mediu

Schimbările climatice cauzate de consumul energie au ajuns în prim-plan în ultimele decenii. Activiști și politicieni încearcă să găsească soluții pentru stoparea efectelor încălzirii climatice. Dorim să găsim soluțiile prin care România poate să facă tranziția spre o economie circulară, să devină neutră din punct de vedere climatic și să găsească investițiile prin care economia românească să devină una verde.
În curând

Muncă și Economie

O populație activă înseamnă o economie care produce și care poate asigura cetățenilor un standard de viață ridicat și promisiunea unui viitor mai bun. Lipsa forței de muncă, sub sau supra calificarea, inegalitatea, lipsa de capital sau lipsa investițiilor sunt toate probleme cu care România se confruntă și care afectează viața de zi cu zi. Acestea sunt exemple de probleme cu care participanții se pot confrunta în cadrul Forumului.
În curând

Dezvoltare și Investiții

Dezvoltarea și bunăstarea depind de modul în care banii publici sunt cheltuiți și de direcțiile pe care politicienii le stabilesc pentru viitor. Deși România s-a dezvoltat în ultimii ani, pentru viitorul ei trebuie să gândim soluții sustenabile pentru decalajul de dezvoltare urban - rural, dezvoltarea verde a zonelor urbane, investițiile prin fonduri europene, stimularea spiritului antreprenorial al tinerilor sau tranziția de la o economie industrială la una bazată pe servicii.
În curând

Afaceri Externe

Politica internațională, deși de multe ori considerată de rang secund, este un domeniu ce poate să contribuie semnificativ la dezvoltarea României. Comitetul pentru Afaceri Externe este cel care va aborda subiecte cum ar fi aderarea României la Schengen, poziționarea vis-a-vis de curentele emergente de dreapta extremistă în Europa, o strategie pentru promovarea României prin populația din diaspora și întoarcerea studenților plecați la studii în afară.
În curând

Sănătate

Domeniul sănătății este cel care, alături de educație, este mereu în prim-planul discuțiilor din spațiul public din România. Acestea sunt două domenii strategice pentru viitorul țării, dar care suferă foarte mult. O să discutăm despre probleme ale sistemului cum ar fi: integrarea absolvenților de studii medicale în sistemul Românesc, educația sanitară a populației, meritocratia în administrarea unităților medicale sau de cercetarea.
În curând
FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Timeline

Dacă dorești să aflii când apar mai multe informații despre comitete verifică pagina de Cronologie.