FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
FSRP

Forumul Studenților Români de Pretutindeni va fi alcătuit din 6 comitete diferite. Fiecare comitet reprezintă un domeniu strategic pentru România și viitorul său, deci un domeniu de interes pentru generația noastră. Subiectul de dezbatere al fiecărui comitet va fi anunțat pe parcurs, dar până atunci, aici puteți găsi lista comitetelor.

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Educație și Tineret
FORUM
[SUBIECT DE DEZBATERE]
Restructurarea sistemelor comunicaționale și educaționale din procesul de învățământ românesc
FORUM
[REZOLUȚIE EDUCAȚIE ȘI TINERET]

Descarcă aici

FORUM
[EDUCAȚIE ȘI TINERET]
Moderatori
FORUM
[EDUCAȚIE ȘI TINERET]
Alexandru Rădulescu

Sunt Alexandru Rădulescu și sunt student în anul II la Facultatea de Științe Politice de la SNSPA și la Facultatea de Drept din Universitatea Nicolae Titulescu. Am început activitatea în mediul ONG încă din liceu, mai exact în clasa a 9-a, când am început să mă implic în Consiliul Elevilor. Lucrurile au evoluat treptat, iar dorința de schimbare m-a motivat să continui misiunea pe care am început-o pe atunci în liceu: reprezentarea elevilor. Gradual, am ajuns de la un simplu reprezentant al unui liceu din capitală, la a reprezenta toți elevii din București și Ilfov, titlu ce a adus și oportunitatea de a mă dezvolta personal și a căpăta cunoștințe și experiențe în domeniul legislativ și educațional. În prezent, sunt Coordonator al Biroului de Presă USR (Uniunea Studenților din România) și reprezint singura asociație de studenți din SNSPA.  Dorința continuă de a mă implica activ în demersuri educaționale m-a adus, al doilea an la rând, alături de echipa FSRP.

FORUM
[EDUCAȚIE ȘI TINERET]
Maria Dumitrașcu

Numele meu este Maria Dumitrascu, sunt din București, iar anul acesta am terminat facultatea de studii culturale și media din cadrul universității din Leeds. Încă din liceu am fost atrasă de studii politice, subiect pe care am reușit să-l explorez la facultate și pe care îmi doresc să îl aprofundez în continuare prin programul de master de la universitatea City din Londra. În afara mediului academic, îmi place sa socializez și să dezbat evenimente contemporane, să citesc și să fac sport. Aș putea spune despre mine că sunt o persoană creativă, care își ține orizonturile deschise, și căreia îi place să observe detalii. Aceste calități, împreună cu studiile culturale pe care le-am urmat, m-au motivat să scriu lucrări despre diferențele sociale, culturale, educaționale și financiare dintre România și Anglia, inclusiv în ceea ce privește sistemele educaționale ale acestor două țări. Îmi doresc ca prin acest forum să pot împărtăși aceste cunoștințe, dar și să ascult ideile participanților motivati sa producă o schimbare în țara noastră.

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Sănătate
FORUM
[SUBIECT DE DEZBATERE]
Accesibilitatea, mobilitatea și digitalizarea informației medicale și a actului medical
FORUM
[REZOLUȚIE SĂNĂTATE]

Descarcă aici

FORUM
[SĂNĂTATE]
Moderatori
FORUM
[SĂNĂTATE]
Diana Rotaru

Diana Rotaru este licențiată în inginerie medicala (Universitatea Politehnică din București, Romania) si detine un masterat in neuroimagistica (King’s College London, UK). In prezent, Diana urmează un program de doctorat în neuroimagistica (King’s College London, UK) și este asistent de cercetare științifică în cadrul Centrului Național pentru Cercetarea Creierului, al Academiei Române. După finalizarea doctoratului, Diana își va continua activitatea ca și cercetător postdoctoral în grupul de cercetare Adaptive Brain Group, din departamentul de psihologie, University of Cambridge, UK. Domeniile de cercetare ale Dianei sunt Spectroscopia de Rezonanță Magnetică, programarea scannerelor RMN clinice (3 Tesla) și preclinice (9.4 Tesla), dezvoltarea de metode pentru detecția neurometabolitilor excitatori și inhibitori și electroencefalografia. De-a lungul timpului, Diana a mai lucrat și în alte laboratoare de cercetare din România, Franța, SUA și Canada. Printre cele mai importante realizari ale Dianei se numără finalizarea studiilor de licență summa cum laude și a celor masterale cu calificativul maxim (distinction), cât și castigarea unor premii și burse cum ar fi premiul British Council IELTS Award, bursa IoPPN (Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience) Prize Studentship, ISMRM Research Exchange Grant, King’s College London Global Research Grant, Guarantors of Brain travel grant și ISMRM stipend award. 

FORUM
[SĂNĂTATE]
Daiana Andreș

Mă numesc Andreș Daiana și sunt studentă la medicină generală în anul 5 la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității Oradea. Încă din anul I de facultate am activat ca voluntar în cadrul asociațiilor studențești SSCR și ASMO unde am coordonat proiecte de educație medicală și workshopuri chirurgicale, descoperind importanța activităților extracuriculare în dezvoltarea personală și profesională. Din anii de voluntariat am mai învățat cât de importantă este educația și implicarea în comunitatea din care faci parte. Sunt o persoană sociabilă, dinamică, ambițioasă, dispusă oricând să ajute și să iasă din zona de confort.

Consider că spiritul civic trebuie cultivat în fiecare dintre noi, iar pentru a dezvolta societatea schimbarea trebuie să înceapă cu noi, prin acțiunile noastre contribuim cu câte o cărămidă la un viitor mai bun. Îmi doresc să fac lumea un loc mai frumos și bun, să contribui la starea de bine a cât mai multor persoane. Am început acest demers din facultate prin activitatea de voluntariat și doresc să îl continui prin intermediul profesiei de medic.

Noi, tinerii suntem viitorul și schimbarea! Aștept cu nerăbdare să ne întâlnim la o ediție memorabilă a Forumului Studenților Români de Pretutindeni. 

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Justiție
FORUM
[SUBIECT DE DEZBATERE]
Accesibilitatea la drepturile fundamentale ale omului, combaterea inegalității de șanse și a discriminării
FORUM
[REZOLUȚIE JUSTIȚIE]

Descarcă aici

FORUM
[JUSTIȚIE]
Moderator
FORUM
[JUSTIȚIE]
Daria Lupu

Sunt Daria Lupu, trec anul doi și sunt studentă în cadrul Facultății de Drept a Universității din Craiova. Motivul pentru care am aplicat pentru poziția de moderator al comitetului de Justiție este același care mi-a ghidat drumul spre această facultate. Consider că întotdeauna este loc de mai bine și schimbarea către mai bine începe cu voința proprie, implicare și perseverență. Justiția prin definiție trebuie văzută ca un concept ce se bazează în primul rând pe etică și morală, noțiuni pe care prin rațiune și educație le putem aplica în permanență atât la nivel de individ cât și la nivel de comunitate, ajungând astfel să trăim într-o societate justă și prosperă. Rolul nostru este să găsim soluții pentru a începe procesul de transformare către acel tip de societate.

“Oamenii care sunt destul de nebuni să creadă că pot schimba lumea sunt cei care o schimbă de fapt” – Steve Jobs

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Muncă și Economie
FORUM
[SUBIECT DE DEZBATERE]
Combaterea anomaliilor pieței muncii. Cauze și efecte asupra tinerilor
FORUM
[REZOLUȚIE MUNCĂ ȘI ECONOMIE]

Descarcă aici

FORUM
[MUNCĂ ȘI ECONOMIE]
Moderatori
FORUM
[MUNCĂ ȘI ECONOMIE]
Diaconu Otilia Maria

Mă numesc Otilia, sunt licențiată în economie, în acest moment fiind studentă a Academiei de Studii Economice din București, în ultimul an, în cadrul programului de masterat de Fiscalitate. În paralel, urmez și programul de formare psihopedagogică asociat masteratului. De foarte mult timp sunt pasionată de domeniul fiscalității, în acest sens urmând și un stagiu de practică în Ministerul Finanțelor și de asemenea lucrând pentru o perioadă de timp în consultanță fiscală.

FORUM
[MUNCĂ ȘI ECONOMIE]
Adrian Toma

Salutare ! Mă numesc Adrian Toma, am 20 de ani și studiez la Universitatea din Manchester, specializarea International Business, Finance and Economics. Sunt sociabil, pasionat de sport și îmi plac dezbaterile, de orice fel. Am un interes în temele legate de finanțe și economie în general, de aceea am decis ca pentru a 2-a ediție FSRP să ma alătur Comitetului pentru Muncă și Economie. Consider că ocaziile de a ma întâlni cu persoane noi, cu atât mai mult studenți români, reprezintă oportunitatea perfecta de schimba idei. Ar trebui să fie și de datoria noastră, a tinerilor, să fim preocupați de viitorul societății în care trăim, iar Forumul ne poate ajuta să ne facem auziți și să arătăm cum vedem noi viitorul. 

Aștept cu interes să vă cunosc pe toți!

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Energie și Mediu
FORUM
[SUBIECT DE DEZBATERE]
Regenerarea resurselor României și abordarea noilor tehnologii cu scopul atingerii independenței energetice
FORUM
[REZOLUȚIE ENERGIE ȘI MEDIU]

Descarcă aici

FORUM
[ENERGIE ȘI MEDIU]
Moderatori
FORUM
[ENERGIE ȘI MEDIU]
Chichisan Paul

Bună!

Numele meu este  Chichișan Miron-Paul și studiez Dreptul în cadrul Universității din Oradea. Sunt o persoană comunicativă, perseverentă, plină de entuziasm și îmi place să experimentez în permanență ceva nou, să rămân conectat la pulsul societății în general . Leg ușor prietenii pe care mi le doresc trainice și bazate pe respect și încredere. Cel mai mult apreciez la oameni onestitatea și dăruirea.

Încă din copilărie mi-a plăcut să explorez  toate acele domenii care îmi puneau la încercare gândirea și creativitatea, capacitatea de a lua decizii, ajutându-mă totodată  să-mi îmbogățesc cultura generală și să mă adaptez unei lumi în continuă schimbare,  plină de provocări. De-a lungul timpului am participat la numeroase activități cu caracter extrașcolar cât se poate de diverse,  activități de voluntariat ,  internship-uri sau conferințe.  Dorința mea de a fi aproape de oameni și pentru oameni mi-am satisfăcut-o atât în calitatea mea de paramedic cât și activând pentru o scurtă perioadă în cadrul Crucii Roșii. Toate aceste experiențe  îmi întăresc și mai mult convingerea că noi, generația de azi, putem schimba cu adevărat România!  Sunt sigur că toți ne gândim cum va arăta țara noastră și lumea peste câteva decenii. Ei bine, de deciziile și faptele noastre depinde soarta următoarelor generații. Dacă și tu vrei să faci parte din schimbarea unei țări spre un mediu mai curat și mai verde, nu ezita să participi la forum !

Ne vedem acolo!

FORUM
[ENERGIE ȘI MEDIU]
Ionuț Ungureanu

Mă numesc Ionuț Ungureanu, sunt student în anul III la Facultatea de Energetică, în cadrul Universității Politehnică din București unde fac parte dintr-un grup de tineri cercetători. În prezent sunt plecat cu programul Erasmus în Italia, unde m-am alăturat departamentului de proiecte în  “Liga Studenților Români din Străinătate – Italia”. În trecut am făcut parte din proiecte bazate pe sustenabilitatea și eficiență energetică precum „EFdeN” sau „ÎntreVecini”. Cred în puterea comunităților de a aduce o schimbare în societate, de aceea sunt bucuros să mă întorc în cadrul FSRP după ce anul trecut am participat din postura de participant.

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Afaceri Europene
FORUM
[SUBIECT DE DEZBATERE]
Rolul tinerilor în consolidarea poziției României ca actor regional în Uniunea Europeană
FORUM
[REZOLUȚIE AFACERI EUROPENE]

Descarcă aici

FORUM
[AFACERI EUROPENE]
Moderatori
FORUM
[AFACERI EUROPENE]
Roxana Robescu

Roxana este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Drept, din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Pasiunea pentru istorie și decizia de a studia dreptul au condus-o spre manifestarea unui interes ridicat pentru relațiile internaționale, deoarece simte că trecutul este o cheie pentru descifrarea prezentului. În ultimul an, aceasta a fost aproape de proiectele Asociației UN Youth, ajungând să ocupe astăzi funcția de Președinte al Filialei Iași. Câștigarea Concursului de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților „Nicolae Titulescu”, i-a oferit oportunitatea contribuirii la redactarea unei propuneri legislative, ce va fi înaintată Comisiei pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități din Senatul României. De asemenea, Roxana a ajuns să aprofundeze sfera dreptului penal internațional, prin calificarea în etapa orală a Concursului ”Nuremberg Moot Court”. Aceasta revine la Forum, după ce a experimentat, ediția trecută, și rolul de participantă, în cadrul Comitetului Afaceri Externe. Experiența de atunci i-a întărit crezul că oamenii se construiesc unii pe alții și împreună pot muta munții.

FORUM
[AFACERI EUROPENE]
Andrei Olteanu

Andrei-Dumitru Olteanu este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, specializarea Istorie și masterand în anul 2 al programelor: „Istorie, memorie, oralitate în sec. XX” și „Leadership și comunicare în organizații internaționale” în cadrul aceleași facultăți. Andrei este Secretar General în cadrul organizației UN Youth Cluj-Napoca și Vicepreședinte Relații Externe în cadrul Uniunii Studenților din România. În perspectiva experienței privind afacerilor europene, în momentul de față Andrei este Promotor al valorilor europene în cadrul programului #GenerationEU 2022 având o experiență în activitatea științifică privind participarea la conferințe științifice, proiecte de cercetare și publicare în reviste științifice.

FORUM
[Forumul Studenților Români de Pretutindeni]
Timeline

Dacă dorești să aflii când apar mai multe informații despre comitete verifică pagina de Cronologie.